Nový rychlostní rekord pro sportovní pneumatiky Continental

27/10/2021
  • Lamborghini vyladěné tuningovou společností Klasen absolvovalo sprint na 3000 metrů rychlostí až 384 km/h
  • Nový model pneumatik SportContact 7
  • Rekordní rychlost na zkušební dráze v Papenburgu dosažená v rámci spolupráce mezi společností Continental, magazínem AutoBild sportscars a šesti tuningovými partnery

Během rekordních jízd na akci „Papenburg 3000“, která je primárně zaměřena na zdolávání vysokých rychlostí, dosáhlo Lamborghini Huracán Performance, upravené v dílnách tuningové společnosti Klasen, během sprintu na 3000 metrů maximální rychlosti 384,12 km/h (AutoBild sportscars, vydání z 11/21). Tento supersilný sportovní vůz s výkonem 865 kW (1180 k) byl vybaven špičkovými pneumatikami v podobě nového modelu SportContact 7 od společnosti Continental. Pneumatiky na přední nápravě měly rozměr 245/30 R 20 a na zadní nápravě 305/30 R 20. Rekordní jízda byla výsledkem spolupráce mezi výrobcem pneumatik a redakčním týmem magazínu AutoBild sportscars. Této akce konané na zkušební dráze v dolnosaském Papenburgu se zúčastnilo šest tuningových partnerů se sedmi upravenými vozy.

20210814_papenburg_3000-77 Kopie

Ostatní účastníci tuningové akce „Papenburg 3000“ si rovněž splnili své ambiciózní cíle. BMW M4 Competition s výkonem až 434 kW (590 k) vyladěným společností AC Schnitzer dosáhlo rychlosti 304,16 km/h a Brabus 900 Rocket Edition s výkonem 662 kW (900 k) to při sprintu vytáhl na 324,71 km/h. Rychlé byly také vozy Porsche 911 Turbo S s výkonem 669 kW (910 k) a 577 kW (785 k) od společností MTM a Techart, které zaznamenaly rychlost 344,95 km/h, resp. 350,84 km/h. Dalšímu vozu Porsche v podobě modelu 9ff 911 Turbo s výkonem 587 kW (800 k) byla na konci úseku dlouhého 3000 m naměřena rychlost 353,27 km/h. Audi RS 6 s výkonem 736 kW (1001 k) od společnosti MTM si tak dobře nevedlo – rekordní jízdě zde zabránila technická závada.

20210814_papenburg_3000-80

Společnost Continental a magazín AutoBild sportscars tradičně každý druhý rok zvou různé tuningové společnosti, aby se pokusily překonat rekordy. Zkušební dráhy se nacházejí na místech, jako je například Papenburg nebo Nardo v jižní Itálii, kde lze dosahovat maximálních rychlostí za kontrolovaných podmínek. Společnost Continental má již 30 let své vlastní tuningové oddělení, které spolupracuje s různými tuningovými společnostmi zaměřujícími se na úpravy vozů.