Nový model Continental SportContact 7 volbou automobilky Maserati

23/11/2021
Continental_PP_SportContact-7_1

Continental SportContact 7 coby pneumatika první výbavy pro vozy Maserati Levante a Quattroporte.

• Automobilka Maserati zvolila společnost Continental jako dodavatele pneumatik SportContact 7 pro své modely Levante a Quattroporte
  • Sáhla po pneumatice SportContact 7, která byla navržena speciálně proto, aby vysoce výkonným vozidlům nabídla maximální bezpečnost, výkon a efektivitu

Hannover, Německo, 18. listopadu 2021. Automobilka Maserati se rozhodla použít model SportContact 7 – aktuální novinku v nabídce prémiových pneumatik společnosti Continental – jako pneumatiku první výbavy u svých modelů Levante a Quattroporte. Jako následovník zavedeného modelu SportContact 6, ověnčeného úspěchy v mnoha srovnávacích testech, je nová pneumatika SportContact 7 dokonalým zhmotněním špičkových technologických postupů.

Při návrhu této nové pneumatiky si konstruktéři stanovili za cíl především vytvořit adaptivní běhoun, který bude schopen ideálním způsobem reagovat při jízdě za sucha i za mokra. Konstruktéři vyladili pryžovou směs BlackChili tak, aby poskytovala optimální přilnavost. A výsledek se dostavil: výkon na závodním okruhu se ve srovnání s předchozím modelem zvýšil o deset procent, přičemž délka brzdné dráhy na mokré vozovce se zkrátila o osm procent.  Co se brzdění na suchu týče, nová pneumatika SportContact 7 překonala svého předchůdce o šest procent, ale navíc také nabídla o 17 procent vyšší kilometrový výkon po dobu své životnosti.

„Mají-li pneumatiky bezpečně přenést výjimečnou sílu vozů Maserati na vozovku a vždy zajistit optimální jízdní projev bez jakýchkoliv kompromisů, je nutné, aby jakožto jediný styčný bod automobilu s asfaltem dokonale vyhovovaly příslušnému modelu, a tedy optimálně podpořily jeho výkon,“ říká Dr. Holger Lange, šéf vývoje pneumatik první výbavy ve společnosti Continental. A hned dodává: „Aby společnost Continental vystihla specifické požadavky kladené na každý model vozu, úzce spolupracuje s výrobci automobilů na vývoji optimální pneumatiky.“

Model SportContact 7 byl zkonstruován k použití u široké řady vozů, od sportovních osobních automobilů až po supersporty. Řada vozidel, pro které bude k dispozici, je opravdu široká: od jara 2022 budou prodejci nabízet celkem 42 modelů v rozměrech od 19 do 23 palců. A sortiment bude dále rozšiřován.

Pneumatiky schválené pro Maserati Levante:

SportContact 7, 265/40 ZR21 FR (101Y)

SportContact 7, 295/35 ZR21 FR (103Y)

Pneumatiky schválené pro Maserati Quattroporte:

SportContact 7, 245/35 ZR21 FR (96Y)

SportContact 7, 285/30 ZR21 FR (100Y)