Mann im Auto auf der Autobahn

Presse

Continental oznamuje program dobrovolné výměny pneumatik pro osobní automobily

26/11/2021
  • Výměnný program se týká pneumatiky ContiEcoContact 5 v provedení 235/55 R 17 103 H XL
  • Do tohoto programu patří max.  67 128 pneumatik vyrobených mezi 40. týdnem roku 2015 a  2. týdnem  roku 2021

Společnost Continental dnes oznámila program dobrovolné výměny pneumatik, do kterého spadá  67.128 ks osobních plášťů ContiEcoContact 5 v rozměru 235/55 R 17 103 H XL. Výměnný program je iniciován proaktivně, aby se zabránilo vzniku potenciálního rizika pro řidiče vozidel a ostatní účastníky silničního provozu. Ve 3 případech došlo k náhlému úniku vzduchu z pneumatiky, což v jednom případě vedlo k menším škodám na majetku. Žádná zranění osob v této souvislosti hlášena nebyla.

Pokud jsou pneumatiky, které jsou zahrnuty do programu dobrovolné výměny, používány opakovaně a delší dobu při větším zatížení nebo dokonce přetížení, může ve vzácných případech dojít k náhlé ztrátě vzduchu. Continental aktivně prověřil situaci na trhu a  zjistil tuto implikaci při použití na vozidlech VW Caravelle a Multivan. Continental při svém monitorování trhu nezjistil podobné chování uvedených pneumatik na jiných typech vozidel.

Pneumatiky uvedené výše byly dodány zákazníkům v různých evropských zemích: Rakousku, Belgii, České republice, Dánsku, Německu, Francii, Itálii, Nizozemskí, Polsku, Portugalsku, Švýcarsku, Španělsku a Velké Británii. Výměnná kampaň je pro všechny dotčené zákazníky zdarma.

Řidiči, kteří pneumatiky získali v rámci orginální výbavy nového vozidla, budou informování přímo prostřednictvím výrobce tohoto automobilu.

Společnost Continental informoval příslušné vnitrostátní orgány dne 2.listopadu 2021 a je v aktivním kontaktu s výrobci automobilů i prodejci pneumatik, aby zorganizovala a realizovala tento dobrovolný výměnný program.

Každý, kdo hledá více informací, včetně pokynů pro identifikaci dotčených pneumatik a místního kontaktního partnera, najde potřebné informace zde:   https://www.continental-tires.com/car/tires/technical-services/voluntary-exchange-programs.

Dotčenou pneumatiku Continental lze identifikovat následovně:

Produktová řada: ContiEcoContact 5, velikost 235/55 R 17 103 H XL

Sériová čísla DOT: CN 7AD72Y 4015 až 0221

Poslední čtyři číslice sériových čísel DOT označují termín, ve kterém byla pneumatiky vyrobena (týden/rok). Dotčené pneumatiky budou vyměněny zdarma. Nejsou ovlivněny žádné jiné velikosti pneumatik, výrobní období nebo produktové řady.

Poslední 4 číslice z DOT sériového čísla indikují výrobní periodu (týden/rok). Žádné jiné rozměry, časové období výroby, nebo dezénové řady nejsou předmětem této výměny.

Continental informoval příslušné národní úřady 14. září 2017 a je ve spojení s dealery pneumatik, kteří pomáhají při zajišťování této dobrovolné výměny pneumatik.

Více informací naleznete na stránkách www.continental-tires.com/Exchange