Jaguar pro svůj plně elektrický model I-PACE volí jako pneumatiky první výbavy Continental PremiumContact 6

09/12/2021
Continental_PP_PremiumContact 6

I u nejnovější verze modelu Jaguar I-PACE se společnost Jaguar Land Rover rozhodla vsadit na prémiové pneumatiky Continental.

• Pneumatiky PremiumContact 6 optimalizované tak, aby poskytovaly maximální účinnost, bezpečnost a komfort elektromobilům s dynamickým pohonem
  • Všechny pneumatiky Continental dostupné pro model I-PACE jsou vybaveny technologií ContiSeal
  • Šest z deseti největších výrobců elektromobilů na světě spoléhá na pneumatiky Continental

Jaguar Land Rover i nadále spoléhá na 22" letní pneumatiky Continental PremiumContact 6 s označením XL (extra zatížení) a ochranou proti průpichu ContiSeal jako na pneumatiky první výbavy pro nejnovější verzi svého plně elektrického SUV I-PACE. V rozsáhlém testu letních pneumatik organizace ADAC pro rok 2021 se pneumatika PremiumContact 6 (v rozměru 205/55 R 16 V) umístila na první příčce žebříčku. Pneumatika PremiumContact 6 je speciálně vyvinuta tak, aby nabízela nejen dynamické jízdní vlastnosti a vysoký jízdní komfort, ale také krátkou brzdnou dráhu a vynikající stabilitu v zatáčkách i při vysokých rychlostech.

ContiSeal je technologie, která umožňuje řidičům bezpečně pokračovat v jízdě i v případě defektu pneumatiky. Vysoce elastická ochranná vrstva na vnitřní straně pneumatiky okamžitě zacelí otvor kolem proniknuvšího cizího tělesa. Navíc zaručí spolehlivé utěsnění poškozeného místa, i když cizí těleso z pneumatiky odpadne, např. v důsledku působení rotačních sil. Molekulární struktura této vrstvy je natolik účinná, že spolehlivě utěsní i otvory o průměru až pět milimetrů. Tímto způsobem lze zabránit nepříznivým následkům u přibližně 80 % všech běžných průpichů.

V roce 2020 důvěřovalo šest z deseti největších světových výrobců elektromobilů pneumatikám vyrobeným společností Continental.

Schválené pneumatiky pro vůz Jaguar I-PACE (k zakoupení také u prodejců):

Continental PremiumContact 6, 255/40 R22 103V XL