Continental dodává pneumatiky PremiumContact 6 a SportContact 6 pro Polestar 2

11/01/2022
Continental_PP_Polestar2

Polestar 2 je dodáván s pneumatikami PremiumContact 6 a SportContact 6 od Continental.

• Schváleny jako první výbava v rozměru 245/40 R 20 s rychlostním indexem V
  • Technologie ContiSilent snižuje hlučnost pneumatik v interiéru vozidla
  • Pro vysoký brzdný výkon za všech zimních povětrnostních podmínek nabízí společnost Continental také pneumatiky WinterContact TS 850 P

Polestar 2 se z výroby dodává s pneumatikami Continental PremiumContact 6 a SportContact 6 v rozměru 245/40 R20. Obě pneumatiky jsou schváleny pro rychlosti do 240 km/h a mají označení XL udávající vyšší maximální zatížení.

Continental_PP_Polestar2

PremiumContact 6 má o 15 % vyšší spotřebu než předchozí model. Valivý odpor se snížil o pět procent a vnější hluk odvalování se snížil o deset procent.

Continental_PP_Polestar2

Pneumatiky Continental PremiumContact 6 a SportContact 6 pro Polestar 2 jsou vybaveny technologií ContiSilent pro mimořádně tichou jízdu.

Pneumatika PremiumContact 6 je speciálně navržena pro sportovní a pohodlnou jízdu, ale díky nízkému valivému odporu dokáže také zvýšit dojezd elektromobilů. Inženýři ze společnosti Continental vyvinuli novou směs, která zajišťuje vynikající záběrové vlastnosti na suché i mokré vozovce. Pneumatika PremiumContact 6 díky ní nabízí kombinaci přesné odezvy na řízení a bezpečnostních vlastností. V porovnání s předchozím modelem má o patnáct procent vyšší kilometrový výkon, o pět procent nižší valivý odpor a o deset procent nižší hlučnost. Pneumatiky dodávané společností Continental pro Polestar 2 zaujmou nejlepším možným hodnocením A na štítku EU v kategorii přilnavosti za mokra – což odpovídá charakteru tohoto vozu, který v nárazových testech Euro NCAP získal pět hvězdiček.

Pneumatika SportContact 6 se vyznačuje vynikajícími vlastnostmi na suchém i mokrém povrchu a nabízí stabilitu a skvělý brzdný výkon, a to i při vysokých rychlostech. Dezén zaručuje vynikající přesnost řízení, zejména při zatáčení, kdy na vozidlo působí boční síly.

Continental_PP_Polestar2

Pro větší bezpečnost v zimě nabízí Continental WinterContact TS 850 P.

Pneumatiky Continental dodávané pro Polestar 2 jsou vybaveny technologií ContiSilent pro mimořádně tichou jízdu. U těchto pneumatik je na vnitřním povrchu nanesena vrstva polyuretanové pěny, která tlumí vibrace vznikající při jízdě. Tím se v interiéru vozidla výrazně snižuje hluk odvalující se pneumatiky, který bývá vnímán jako obzvláště obtěžující. Systém ContiSilent je kompatibilní se všemi běžně dostupnými ráfky a nemá žádný negativní vliv na výkon vozidla, spotřebu paliva, maximální zatížení nebo maximální rychlost.

Pro větší bezpečnost v zimě nabízí společnost Continental také pneumatiku WinterContact TS 850 P. Je vybavena vysokým počtem bloků a lamel běhounu v podélném směru. Výsledkem je lepší trakce a kratší brzdná dráha na sněhu.

Pro Polestar 2 byly schváleny a u prodejců jsou k dispozici následující produkty a rozměry:

Continental PremiumContact 6, 245/40 R20 99V XL
Continental SportContact 6, 245/40 R20 99V XL