Světový šampion formule 1 a podnikatel v oblasti udržitelného rozvoje Nico Rosberg je novým Ambasador značky Continental

28/06/2021
  • Mistr světa formule 1 ambasadorem značky Continental
  • Výrobce pneumatik se zavázal k bezpečnosti a udržitelnosti
  • Continental a Nico Rosberg podporují závodní sérii Extreme E

Dvě slavná jména ze světa mobility spojují síly v rámci nového partnerství: Mistr světa formule 1 v roce 2016 a podnikatel v oblasti udržitelnosti Nico Rosberg je novým ambasadorem značky Continental, mezinárodního výrobce pneumatik. "Nico Rosberg a Continental se k sobě dokonale hodí," říká Philipp von Hirschheydt, vedoucí divize náhradní spotřeby pro oblast EMEA. "Nico Rosberg, který dosáhl obrovský úspěch v motorsportu, zosobňuje jízdní výkony na elitní úrovni a na hranici možností a zároveň je velmi aktivní při ochraně životního prostředí. Společnost Continental - jako přední výrobce prémiových pneumatik - je zas synonymum standardu pro maximální bezpečnost a špičkový výkon ve všech jízdních situacích. Zároveň si stanovila obzvlášť důslednou strategii pro oblast udržitelnosti. Kromě toho, že společnost chce stát v čele vývoje technologických řešení kompatibilních s životním prostředím, stanovila si i mimořádně náročné cíle, pokud jde o uhlíkově neutrální a udržitelné podnikání v celém našem výrobním a obchodním řetězci." Nico Rosberg vysvětluje: "Jsem velmi hrdý na to, že mohu spolupracovat s partnerem, který se zaměřuje na udržitelnost, moderní technologie a bezpečnost jako jádro svých aktivit. Stejně jako já, i společnost Continental je odhodlána umožnit zákazníkům udržitelnou mobilitu. Vývoj a inovace v sektoru pneumatik jsou pro dosažení těchto cílů základní. Vnímám tyto společné hodnoty jako základ naší spolupráce na kterou se už nyní velmi těším. "

Idol motoristického sportu a podnikatel v oblasti udržitelného rozvoje Nico Rosberg je novým ambasadorem značky Continental

Příkladem tohoto dobře fungujícího partnerství, byl první dubnový víkend tohoto roku v poušti Saúdské Arábie. Na úvodním podujetí nové série závodů Extreme E zvítězil tým Rosberg Xtreme Racing - na pneumatikách dodávaných společností Continental, jednoho z hlavních sponzorů Extreme E. O trofej v této terénní závodní série bojují týmy na speciálně vyvinutých elektrických automobilech na odlehlých místech po celém světě. Soutěžní seriál Extreme E je zaměřen na udržitelnost a byl výslovně koncipován tak, aby upozorňoval na nepříznivé klimatické účinky změny podnebí. Projekt se také snaží upozorňovat na projekty ochrany klimatu na různých místech po celém světě. Podporovateli seriálu Extreme E jsou Nico Rosberg se svým novým závodním týmem Rosberg X Racing a společnost Continental jako jeden z hlavních sponzorů série, která také vyvinula speciální terénní pneumatiky používané všemi týmy během závodů.

Nico Rosberg je jednou z nejznámějších osobností mezinárodního motoristického sportu.

Pětatřicetiletý závodník dosáhl vrcholu úspěšné kariéry závodního jezdce, když získal titul mistra světa formule 1 v roce 2016. Poté odešel do sportovního "důchodu" a od té doby se zaměřuje na podporu klimatických opatření. Například prosazuje přechod k řešením udržitelné mobility a ekologickým technologiím. Společnost Rosberg podporuje širokou škálu udržitelných startupů, které vyvíjejí a dodávají inovativní produkty a služby. Za své nasazení získal několik ocenění včetně Evropské kulturní ceny za ochranu životního prostředí a klimatu. Rosberg v uplynulých letech využíval jako platformu pro alternativní řešení mobility i Světové ekonomické fórum v Davosu. Rosbergovo působení v Extreme E zdůrazňuje, jak vážně a osobně bere myšlenku udržitelného motoristického sportu. "Extreme E se odehrává v lokalitách, kde jsou již jasně viditelné dopady změny klimatu. Série se spojila s i různými partnery, aby podnikli kroky ke zmírnění této nepříznivé situace. Snažíme se poskytnout této důležité události jednak prominentní platformu a také se snažíme podněcovat nadšení pro elektrickou mobilitu a ekologické inovace, "vysvětluje Rosberg

Tento druh závazku ke konkrétním opatřením na podporu udržitelné mobility je dalším aspektem, který spojuje Nico Rosberga a Continental v jejich novém partnerství. Společnost Continental směřuje značné investice do výzkumných a vývojových úkolů zaměřených na to, aby byla výroba pneumatik zcela uhlíkově neutrální nejpozději do roku 2040. Obchodní jednotka Tires je již nyní lídrem v oblasti efektivního využívání zdrojů a do roku 2030 chce snížit spotřebu vody a energie ve svých výrobních činnostech o dalších 20 procent.