Continental představuje novou pneumatiku SportContact 7

14/09/2021
  • Nová pneumatika SportContact 7 se začne prodávat na podzim
  • Široká nabídka pro mnoho sportovních vozů hned od začátku
  • Nové technologie pneumatik pro potěšení z bezpečné jízdy a výrazně vyšší kilometrový nájezd

S modelem SportContact 7 má společnost Continental nyní připravenou novou vysoce výkonnou pneumatiku pro sportovní vozidla. Od letošního podzimu bude k dispozici celkem 42 velikostních variant od 19 do 23 palců a rozsah dodávek se v průběhu příštího roku dále rozšíří. S novou generací pneumatiky SportContact přichází z Hannoveru velmi bezpečná nabídka zaměřená na ovladatelnost a vysoký kilometrový nájezd pro řidiče, kteří mají sportovního ducha. Výkon na okruhu se ve srovnání s předchozím modelem zvyšuje o 10 procent, brzdná dráha za mokra se zkracuje o 8 procent, při brzdění na suchu je nový SportContact o 6 procent lepší a kilometrový nájezd se zvyšuje o 17 procent. Z nového vývoje těží také ovladatelnost a přilnavost na mokru a na suchu (test pneumatiky rozměru 245/30 R 20). Při vývoji kladl Continental velký důraz na nejvyšší úroveň dokonalosti ve všech výkonnostních kritériích, aby bylo možné spojit maximální potěšení z jízdy s nejvyšší úrovní bezpečnosti a udržitelnosti v segmentu UUHP (vysoce výkonné pneumatiky).

U nové pneumatiky SportContact 7 sáhli vývojáři hluboko do svého kouzelnického klobouku: adaptivní dezén se přizpůsobuje suché a mokré vozovce, běhoun specifický pro každou velikost nabízí maximální potěšení z jízdy na jakémkoli vozidle a směs BlackChili je svým složením přesně sladěna s adhezí asymetrického profilu.

Pneumatika SportContact 7 byla vyvinuta pro rozsáhlou paletu vozů – od těch se sportovními ambicemi až po supersporty. Paleta vozidel je široká: od Alfy Romeo Giulia Quadrifoglio přes řadu RS od Audi až po sportovní BMW od M GmbH. Zahrnuje i kompaktní modely, jako je Ford Focus III RS nebo Mini Cooper S Clubman. Vhodné velikosti jsou tu také pro Porsche 4 S GT, řadu vozidel AMG, Lamborghini a McLaren. A také pro lahůdky, jako je Brabus S 65 Rocket 900 Coupé, bude pneumatika SportContact 7 k dispozici ve vhodných rozměrech.

Virtuální 360° panoramatickou prohlídku modelu SportContact 7 si můžete prohlédnout zde: SportContact 7