Nová sportovní pneumatika od společnosti Continental začíná ve 42 velikostních variantách od 19 do 23 palců

14/09/2021
  • Nová pneumatika SportContact 7 bude v obchodech k dispozici od podzimu
  • Hodí se dobře pro sportovní kupé, sedany, sportovní vozy a super sportovní i tuningové vozy
  • Očekává se schválení jako originální vybavení

S modelem SportContact 7 má společnost Continental nyní připravenou novou vysoce výkonnou pneumatiku pro sportovní vozidla. Od letošního podzimu bude k dispozici celkem 42 velikostních variant od 19 do 23 palců a rozsah dodávek se v průběhu příštího roku dále rozšíří. „S novou generací SportContact vytváříme velmi bezpečnou nabídku zaměřenou na ovladatelnost a vysoký kilometrový nájezd pro řidiče, kteří mají sportovního ducha,“ říká Enno Straten, vedoucí oddělení pro strategii, analýzu a marketing náhradních pneumatik v EMEA společnosti Continental. „Náš nový produkt bude vlajkovou lodí a prvním představitelem naší sedmé generace letních pneumatik, která bude uvedena na trh v příštích několika letech.“ Podle společnosti Straten klade Continental velkou hodnotu na nejvyšší úroveň dokonalosti ve všech výkonnostních kritériích s cílem zajistit maximální potěšení z jízdy v kombinaci s maximální bezpečností a udržitelností v segmentu UUHP (vysoce výkonné pneumatiky).

Nový SportContact 7 je nástupcem osvědčené a populární sportovní letní pneumatiky. Od svého zahájení před šesti lety zvítězilo v různých testech časopisů – včetně sportovních automobilů a sportovních automobilů AutoBild – a získalo nejlepší doporučení. Přední evropští výrobci vozidel montují pneumatiky SportContact již ve výrobě.

Spolu s dalšími dvěma současnými modely letních pneumatik pokrývá výrobce pneumatik se sídlem v Hannoveru téměř 95 procent poptávky na trhu. „To nám umožňuje obout téměř jakýkoli automobil, SUV či dodávku v Evropě,“ uvádí Straten. „S novou pneumatikou SportContact 7 máme také produkt, který dokáže držet krok s aktuálním vývojem na trhu.“ Například vozidla za posledních 15 let nejenže zvýšila svou hmotnost přibližně o 10 procent, ale jejich motory během této doby zesílily o téměř 30 procent. Současně se emise CO2 snížily o 30 procent. „Jelikož všechny položky v nové pneumatice mají zvýšenou nosnost podle normy XL, můžeme bez problémů vybavit novými pneumatikami SportContact 7 i těžší vozy a momentálně podporujeme trend směrem k větší udržitelnosti,“ vysvětluje. „Koneckonců nejen že se může chlubit výrazně zvýšeným kilometrovým nájezdem, ale díky zařazení do třídy palivové účinnosti „C“na štítku pneumatik EU nabízí jednu z nejnižších hodnot v segmentu UUHP. Díky tomu je pneumatika SportContact 7 bezpečnou a správnou volbou pro všechna sportovní vozidla – bez ohledu na to, zda mají konvenční nebo elektrický pohon.“

Pneumatika SportContact 7 byla vyvinuta pro rozsáhlou paletu vozů – od těch se sportovními ambicemi až po supersporty. Paleta vozidel je široká: od Alfy Romeo Giulia Quadrifoglio přes řadu RS od Audi až po sportovní BMW od M GmbH. Zahrnuje i kompaktní modely, jako je Ford Focus III RS nebo Mini Cooper S Clubman. Vhodné velikosti jsou tu také pro Porsche 4 S GT, vozidla AMG, Lamborghini a McLaren. A také pro lahůdky, jako je Brabus 900 SUV Coupé, bude pneumatika SportContact 7 k dispozici ve vhodných rozměrech.

Virtuální 360° panoramatickou prohlídku modelu SportContact 7 si můžete prohlédnout zde: SportContact 7