Nový plně elektrický Mercedes EQA jezdí na pneumatikách Continental

02/03/2022
Continental_PP_EcoContact_6

EcoContact 6 byl speciálně vyvinut pro nízkou spotřebu paliva a vysoký kilometrový výkon.

• Společnost Continental získala pro pneumatiky EcoContact 6 a WinterContact TS 850 P schválení pro použití jako první výbava
  • Pneumatiky s nízkým valivým odporem jsou koncipovány pro dlouhý dojezd, krátkou brzdnou dráhu a vysoký kilometrový výkon
  • Technologie Runflat zajišťuje u obou pneumatik větší bezpečnost v případě defektu

Společnost Mercedes se při výběru obutí svého nového elektrického SUV z řady EQ rozhodla pro prémiové produkty společnosti Continental. V závislosti na výbavě sjíždí nový vůz EQA z výrobní linky s pneumatikami EcoContact 6 o rozměrech 18 až 20 palců. S pneumatikou WinterContact TS 850 P nabízí Mercedes navíc obzvláště bezpečné zimní pneumatiky přímo z výroby.

Při vývoji pneumatiky EcoContact 6 se společnosti Continental ve srovnání s předchozím modelem podařilo snížit valivý odpor o 15 %. Směs pryže se speciálně optimalizovaným valivým odporem snižuje deformaci pneumatiky způsobenou vysokým zatížením během jízdy. To vede ke snížení valivého odporu, a tím i spotřeby energie. U elektromobilů se tak může prodloužit dojezd o tři až čtyři procenta. Vedle krátké brzdné dráhy nabízí účinná pneumatika Continental velmi dobrou stabilitu v zatáčkách i při vysokých rychlostech a vysoký kilometrový výkon.

Při koupi vozu Mercedes EQA si zákazníci mohou pro nový vůz objednat také vhodné zimní pneumatiky. Continental zde nabízí pneumatiku WinterContact TS 850 P. Výrobce pneumatik vybavil svou zimní pneumatiku četnými bloky a lamelami v podélném směru profilovaného běhounu. Ty zajišťují lepší trakci a krátkou brzdnou dráhu na sněhu a mokré vozovce.

Continental_PP_WinterContact_TS_850_P

Dezén pneumatiky WinterContact TS 850 P umožňuje lepší trakci a kratší brzdnou dráhu na sněhu.

Pneumatiky Continental s technologií Runflat pro bezpečné pokračování v jízdě

Pneumatika WinterContact TS 850 P pro Mercedes EQA je standardně vybavena technologií Continental Runflat. Tato technologie je pro model EcoContact 6 k dispozici volitelně podle přání zákazníka. V případě defektu zabraňuje technologie Continental Runflat zachycení boční části pneumatiky mezi vozovkou a ráfkem a s tím spojenému sklouznutí pneumatiky. Řidiči tak mohou s poškozenou pneumatikou jet až 80 kilometrů do nejbližšího servisu.

V mnoha zemích nabízí společnost Continental v segmentu prodeje náhradních pneumatik také širokou škálu letních, zimních a celoročních pneumatik pro Mercedes EQA, včetně mnoha vítězů testů, jako je například celoroční pneumatika AllSeasonContact.

Výrobci automobilů po celém světě spoléhají na společnost Continental jako na předního dodavatele pneumatik. Téměř každé třetí vozidlo sjíždí v Evropě z výrobní linky s pneumatikami Continental. V globálním měřítku zásobuje tento výrobce pneumatik šest z deseti celosvětově nejúspěšnějších výrobců elektromobilů pneumatikami již ve fázi výroby.

Následující výrobky a rozměry jsou schváleny pro výrobu vozu Mercedes EQA v mnoha zemích:

EcoContact 6, 235/55 R18 104T; 235/50 R19 103T; 235/45 R20 100T

WinterContact TS 850 P, 215/60 R18 102T