Letní pneumatiky Continental na prvním místě v testu ADAC 2022

01/03/2022
  • PremiumContact 6 se známkou „dobrá“ dosáhla v testu ADAC nejvyššího celkového hodnocení
  • EcoContact 6 získává nejvyšší hodnocení za valivý odpor a opotřebení
  • Autokluby testovaly pneumatiky o rozměru 185/65 R 15 a 215/60 R 16

V testu letních pneumatik, který dnes zveřejnily klub ADAC, rakouský klub ÖAMTC a švýcarský klub TCS, získala pneumatika Continental PremiumContact 6 o rozměru 215/60 R 16 ve všech případech nejvyšší hodnocení (adac.de/news/sommerreifentest-2022). ADAC udělil známku „dobrá“, rakouský a švýcarský autoklub označily pneumatiku jako „velmi doporučovaná“. Testující si u pneumatiky Continental EcoContact 6 o rozměru 185/65 R 15 pochvalovali nízký valivý odpor a hodnotili ji jako „velmi dobrou z hlediska opotřebení“ (ÖAMTC/TCS). Pneumatika EcoContact 6 byla jedinou pneumatikou, která získala nejlepší hodnocení v obou ekologických kritériích.

Automobilové kluby testovaly celkem 34 modelů pneumatik o rozměrech 215/60 R 16 a 185/65 R 15 od evropských, asijských a amerických výrobců. Testovacími vozy byly Škoda Karoq pro rozměr 215 a VW Polo pro menší rozměr.

Testované rozměry pneumatik jsou vhodné pro obutí široké škály vozidel. Zatímco rozměr 185/65 R 15 je vhodný pro menší kompaktní vozy, rozměr 215/60 R 16 se hodí pro menší až středně velká SUV.

EcoContact 6 od společnosti Continental je pneumatika určená pro osobní automobily a vyznačuje se optimalizovaným valivým odporem, nízkým opotřebením a bezpečnými jízdními vlastnostmi. Je nabízena pro rozměr ráfku 13 až 22 palců a má celou řadu schválení pro použití jako pneumatika první výbavy. PremiumContact 6 nabízí krátkou brzdnou dráhu na suché i mokré vozovce a precizní ovladatelnost. Tuto pneumatiku lze namontovat na ráfky o průměru 15 až 22 palců a přední výrobci vozidel ji používají také jako první výbavu.