Nová SportContact 7 již v prvním testu na prvním místě.

28/02/2022
Testsiegel_Tyre_Review
  • SportContact 7 získala ocenění "Vysoce doporučená" od anglického časopisu "Tyre Reviews
  • Pneumatika z Hannoveru získala první místo v ovladatelnosti a brzdění na suché i mokré vozovce
  • Tyre Reviews: "SportContact 7 nastavuje nové standardy".

V prvním testu, který provedla odborná redakce, se nová pneumatika Continental SportContact 7 umístila hned na prvním místě. Jonathan Benson, odborník z anglického internetového magazínu "Tyre Reviews", testoval novou high-tech sportovní pneumatiku na Toyotě Supra v rozměru 255/35 R19 na přední nápravě a 275/35 R19 na zadní nápravě. Testováno bylo také devět dalších modelů pneumatik ze segmentu sportovních od evropských, asijských a amerických výrobců. V testovacích kategoriích brzdění na suché vozovce, brzdění na mokré vozovce a ovladatelnost na suché a mokré vozovce se sportovní pneumatika Continental umístila na prvním místě a zajistila si celkové vítězství s hodnocením "velmi doporučená".

SportContact_7

"Právě uvedená pneumatika SportContact 7 stanovuje nová měřítka na mokré vozovce a v obou testech (brzdění a ovladatelnost) získala působivý náskok před další nejlepší pneumatikou," píše Benson. "Vynikající výkon na mokru naštěstí není na úkor výkonu na suchu, protože nový SC7 je nejrychlejší i na suché vozovce a má nejkratší brzdnou dráhu na suchu." Celý test je zveřejněn na www.tyrereviews.com

Společnost Continental nyní nabízí novou vysoce výkonnou pneumatiku pro sportovní vozidla SportContact 7. K dispozici je 42 položek ve velikostech od 19 do 23 palců, přičemž v průběhu roku bude nabídka dále rozšiřována. S novou generací SportContact nabízí hannoverský výrobce řidičům velmi bezpečnou pneumatiku orientovanou na ovladatelnost a vysoký kilometrový výkon. Při vývoji byl kladen důraz na nejvyšší úroveň dokonalosti všech výkonnostních kritérií, aby se spojilo maximální potěšení z jízdy s nejvyšší úrovní bezpečnosti a udržitelnosti v segmentu pneumatik UUHP.