Nová pneumatika SportContact 7 si vyjezdila v časopisu sportauto s hodnocením „vynikající“ vítězství v testu

15/03/2022
  • Přívlastek „vynikající“ udělila redakce poprvé
  • Pneumatika SportContact 7 získala nejlepší známky na suché a mokré vozovce i u valivého odporu
  • Redakce: „Vynikající bezpečnostní rezervy“

Pneumatika SportContact 7 od společnosti Continental obsadila v testu odborného časopisu sportauto s přívlastkem „vynikající“ první místo. Nová, špičková sportovní pneumatika se přitom dokázala v rozměru 235/35 ZR 19 prosadit proti třem konkurenčním produktům ze segmentu UHP evropské a asijské výroby, testovací vozidlo bylo Hyundai i30N. Výsledky testu byly publikovány v časopise sportauto (vydání 4/22), přívlastek „vynikající“ byl v testu pneumatik organizovaný tímto časopisem udělen poprvé.

Při testování brzdných vlastností na mokré a suché vozovce měla pneumatika SportContact 7 jasný náskok: vozidlo Hyundai s pneumatikami Continental zastavilo z rychlosti 80 km/h ve vlhku po celkem 27,5 metrech, další konkurenční výrobek potřeboval o polovinu délky vozidla víc. Nejhorší pneumatiky v této disciplíně dokázaly testovací vozidlo zastavit teprve po více než 41 metrech. Stejně precizně brzdil tento sportovní vůz také na suché vozovce: Ze 100 km/h zastavilo Hyundai s pneumatikami Continental po 33,5 metru, pneumatiky s nejdelší brzdnou dráhou potřebovaly o 2,5 metru víc. Společnost Continental kombinuje v pneumatice SportContact 7 bezpečnost, sportovní vlastnosti a trvalou udržitelnost na nejvyšší úrovni. Chválu si pneumatiky proto vyjezdily také od vývojového oddělení v Hannoveru ohledně z ekologického hlediska relevantního valivého odporu – také v tomto testu obsadily tyto pneumatiky s hodnotou 8,4 t/kg první místo. Odborníci provádějící test uvádějí, že jízdní vlastnosti konkurenčních produktů byly vzhledem k „vynikajícímu bezpečnému brzdnému účinku pneumatik SportContact 7 „jednoduše převálcovány“ a že tyto pneumatiky oznamují právě při brzdění za mokra „novou éru“.

Závěr redakce po všech testech zní: „V případě teplot vozovky a pneumatik, relevantních z hlediska každodenního provozu, vynikající zpomalení jak za mokra, tak za sucha.“ Kromě testování pneumatik UHP a UUHP prověřovali odborníci také semislick pneumatiky, určené pro použití na závodní dráze.  Ve svém závěrečném posudku k pneumatikám pro běžné používání a semislick pneumatikám píší: „Společnost Continental zde dokazuje, že sportovní vlastnosti a trvalá udržitelnost díky nízké spotřebě paliva jsou přece jen slučitelné. Z objektivního a racionálního hlediska to přináší vítězství v testu; ze subjektivního hlediska pak poznatek, že při cestách na mokré vozovce budete vždy v bezpečí, aniž byste se museli za sucha zříct ostatních předností.“