Continental uvádí na trh pneumatiku AllSeasonContact s nejlepším hodnocením v kategorii valivého odporu

16/03/2022
Continental_PP_AllSeasonContact_A_6 Kopie_png
  • Ideální celoroční pneumatika pro elektromobily
  • K dispozici varianty v pěti populárních rozměrech pro vozidla s jakýmkoliv typem pohonu
  • Nízký valivý odpor zajišťuje nižší spotřebu paliva
  • Schváleno jako první výbava pro VW Transporter, Caddy a Jeep Compass

Společnost Continental uvádí na trh pneumatiky AllSeasonContact v různých rozměrech a vůbec poprvé s hodnocením valivého odporu ve třídě A, která je tím nejlepším možným hodnocením na štítku EU pro značení pneumatik. Ba co více, čtyři z pěti rozměrů pneumatik na sobě nesou identifikátor XL, což znamená, že jsou určeny pro větší zatížení. Díky této kombinaci je pneumatika ideální pro instalaci na elektromobilech, neboť unese vyšší průměrnou hmotnost a prodlouží dojezd elektromobilů.

Společnost Continental pneumatiku AllSeasonContact s valivým odporem třídy A nejprve představuje v pěti rozměrech, které lze za účelem celoročního použití osadit na oblíbené elektromobily, jako je Hyundai Kona Electro, Kia e-Niro, Peugeot e-2008 a Opel Mokka-e. U této verze pneumatiky AllSeasonContact dokázali vývojáři snížit množství materiálu a ještě více optimalizovat valivý odpor pryžové směsi. Tato opatření mají za následek menší deformaci pneumatiky v rámci její kontaktní plochy s vozovkou. V důsledku toho pneumatika AllSeasonContact předává méně energie do vozovky, což je hlavní příčinou valivého odporu.

„Jsme přesvědčeni, že u elektromobilů neexistuje řešení v podobě jedné pneumatiky, která by byla vhodná pro všechny modely. Proto již více než deset let pracujeme na rozvoji našeho stávajícího portfolia tak, aby splňovalo požadavky všech elektromobilů a současně také udržitelným způsobem přispívalo ke snižování emisí vozidel se spalovacím motorem,“ říká Andreas Schlenke, jenž ve společnosti Continental působí jako vývojář pneumatik. „Jsme hrdí na to, že patříme mezi první výrobce pneumatik, kterým se podařilo zásadním způsobem optimalizovat valivý odpor celoroční pneumatiky, aniž by to způsobilo snížení její bezpečnosti.“ Většina portfolia pneumatik AllSeasonContact již má velmi dobré hodnocení valivého odporu v podobě třídy B.

Continental_PP_AllSeasonContact_A_2

Společnost Continental uvádí pneumatiky AllSeasonContact s valivým odporem A na trh v pěti oblíbených rozměrech.

S účinnými pneumatikami je mobilita udržitelnější a nákladově efektivnější

Nízký valivý odpor má rovněž pozitivní vliv na vozidla se spalovacím motorem. Snižuje totiž emise CO2 a spotřebu, což zase snižuje náklady na palivo. Provozovatelé vozových parků mohou zároveň snížit náklady spojené s výměnou pneumatik a jejich uskladněním tím, že použijí celoroční pneumatiky.

Proto také mezi pneumatikami Continental prvních tří rozměrů najdeme modely určené pro vozidla, která jsou ve vozových parcích velmi oblíbená. Pneumatika AllSeasonContact, jež nabízí výjimečně nízký valivý odpor, je nyní například k dispozici také v rozměrech pro modely VW Passat (Elegance, GTE) a Škoda Superb (STYLE, Premium Edition).

Schváleno jako první výbava pro VW a Jeep

Společnost Continental již obdržela souhlas s použitím pneumatik AllSeasonContact s valivým odporem třídy A u vozidel VW Transporter a Caddy a také Jeep Compass. U všech modelů lze pneumatiku rovněž osadit dodatečně prostřednictvím prodejců.

Pneumatika AllSeasonContact kombinuje prvky prémiových letních a zimních pneumatik společnosti Continental. V testu celoročních pneumatik provedeném časopisem AutoBild (z 24. září 2020) si tato pneumatika svými schopnostmi v celoročním provozu a dobrým poměrem cena/výkon vysloužila hodnocení „příkladná“. Celkově se tato celoroční pneumatika dodává ve 142 verzích s šířkami v rozmezí 155 až 275 mm, příčným řezem pneumatiky mezi 70 a 35 procenty a pro ráfky s průměrem od 14 do 20 palců. Společnost Continental doporučuje, aby všechny celoroční pneumatiky alespoň jednou ročně prohlédl odborník za účelem odhalení jejich případného poškození a opotřebení.

Dostupné rozměry: Continental AllSeasonContact s hodnocením valivého odporu A na štítku

215/55 R17 98H XL
215/65 R16 102H XL