100 dní do začátku Tour: Společnost Continental vybaví doprovodná vozidla technologií ContiRe.Tex

24/03/2022

© A.S.O. Pauline Ballet

• Slavnostní Grand Départ letošní Tour de France se odehraje 1. července 2022 v Kodani
  • Společnost Continental vybaví oficiální vozidla Tour pneumatikami
  • Tento prémiový výrobce vůbec poprvé dodá pneumatiky vyrobené s příměsí polyesteru z recyklovaných PET lahví

Pro společnost Continental začíná odpočítávání do startu největšího a nejznámějšího cyklistického závodu na světě právě dnes: 1. července 2022, tedy přesně za 100 dní, odstartuje třináctikilometrovým prologem vedoucím ulicemi dánského hlavního města Kodaní slavná Tour de France. Cyklistickou elitu budou doprovázet oficiální vozidla organizace A.S.O. (Amaury Sport Organization), která i letos budou spoléhat na technologii s původem v Hannoveru: automobily ŠKODA před čelem pelotonu a za posledním jezdcem pojedou do Paříže na pneumatikách PremiumContact 6 a EcoContact 6 Q. Když došlo na volbu pneumatik, inženýři a odborníci na materiály ve společnosti Continental věnovali zvláštní pozornost využití vysokého podílu udržitelných materiálů. „Podporujeme cíle Tour de France dosáhnout větší udržitelnosti,“ říká Enno Straten, vedoucí oddělení Strategického plánování, analýz a marketingu v Continental Tires EMEA. „Právě proto je pro nás to, že vozidla doprovázející závodníky na Tour pojedou na nejnovějších a nejvíce udržitelných pneumatikách, které dokáže Continental nabídnout, tou jedinou správnou volbou.“

Technologie ContiRe.Tex přináší na závod TdF udržitelnost

Pneumatiky, jimiž budou osazena doprovodná vozidla na závodě, jsou vybaveny technologií ContiRe.Tex, kterou společnost Continental představila v srpnu 2021. Polyesterová příze v kostře – tedy konstrukci pneumatiky, která nese zatížení – se vyrábí bez jakýchkoliv chemických zásahů z použitých PET lahví, které se žádným jiným způsobem nerecyklují. Každá sada pneumatik, které společnost Continental na letošní ročník „Staré dámy“ dodá, obsahuje polyester ze zhruba 40 připravených PET lahví.

Enno Straten, vedoucí strategie, analýzy a marketingu společnosti Continental Tires EMEA

Společnost Continental jde za svým ambiciózním cílem stát se do roku 2030 nejprogresivnějším výrobcem pneumatik z hlediska environmentální a sociální odpovědnosti. Má totiž v úmyslu nejpozději do roku 2050 používat ve svých pneumatikách ze 100 % materiály vyráběné udržitelným způsobem a dosáhnout úplné klimatické neutrality v celém svém hodnotovém řetězci.

„Jsme velice hrdí na to, že v technologii ContiRe.Tex máme další udržitelné řešení, které můžeme přinést do světa prémiových pneumatik. Toto řešení také s úspěchem používáme u řady Extreme E a zanedlouho ji zavedeme i do naší velkokapacitní výroby,“ prozradil Straten. „Jezdci na Tour de France rovněž musí počítat s celou řadou nejrůznějších povrchů a jízdních situací, a v nich se spolehnout na jistotu v podobě svých plášťů. Jsme si jisti, že naše prémiové produkty je skvěle podrží jak v deštěm promočených vlásenkách při ostrých sjezdech, tak na dlouhých rovinatých etapách.“

© A.S.O.

Vůbec první start Tour v zemi lidí nadšených pro cyklistiku: Dánsku

109. ročník Tour de France odstartuje 1. července v evropské metropoli cyklistiky – Kodani – a po zhruba 3 300 kilometrech rozdělených na 21 etap vyvrcholí v Paříži na úžasných Elysejských polích. 176 profesionálních cyklistů z 22 týmů se bude muset popasovat s devatenáctikilometrovým úsekem vedoucím po kočičích hlavách, dvěma časovkami a šesti horskými etapami. Mezi ně se počítá i začátek páté etapy, jež závodníky zavede na slavné stoupání na L’Alpe d’Huez. Enno Straten je si jist, že i zde pláště a pneumatiky Continental ukážou svoji extratřídu: „Tour de France je pro nás úžasným závodem nejen po stránce sportovní, ale také z pohledu našich pneumatik. Mám radost, že začne už za pouhých 100 dní.“