Nový elektrický sedan NIO ET7 je nyní z výroby vybaven pneumatikami Continental

13/04/2022
Continental_PP_EcoContact_6

Nové NIO ET7 jezdí z výrobní linky na 19 a 20 palcových prémiových pneumatikách Continental EcoContact 6.

• 19" a 20" pneumatiky EcoContact 6 schváleny pro první výbavu na čínském trhu
  • Společnost Continental je výhradním dodavatelem 19" pneumatik první výbavy pro ET7

Společnost NIO vybavuje svůj plně elektrický sedan ET7 pro čínský trh 19" a 20" prémiovými pneumatikami Continental EcoContact 6.     Tato start-upová společnost zabývající se výrobou elektromobilů si vybrala značku Continental jako výhradního dodavatele 19" pneumatik.

Pneumatika EcoContact 6 se vyznačuje nejen vysokou energetickou účinností a kilometrovým výkonem, ale nabízí také velice dobrý handling a vynikající brzdný výkon. Její nízký valivý odpor rovněž může prodloužit dojezd elektromobilů. Speciálně vyvinutá pryžová směs zajišťuje nízké tření při styku s vozovkou. Pneumatika odvádí méně energie, což způsobuje snížení valivého odporu. Pneumatika EcoContact 6 prokázala svoji energetickou účinnost v nedávném testu letních pneumatik, který povedl německý automobilový časopis Auto Zeitung (v čísle 6/22). V tomto testu, který srovnával deset pneumatik od výrobců z Evropy, Asie a Ameriky, vyšla jako nejlepší v testu valivého odporu.

Kromě krátké brzdné dráhy přináší model EcoContact 6 výtečné záběrové vlastnosti na suché i mokré vozovce a také velmi dobrou stabilitu při zatáčení, a to dokonce i ve vysokých rychlostech. Díky nejnovější technologii výroby směsi rovněž zaujme výbornými deformačními charakteristikami. Její profil dezénu se pružněji přizpůsobuje povrchu vozovky a umožňuje pneumatice dosahovat vyššího kilometrového výkonu.

Výrobci automobilů z celého světa spoléhají na společnost Continental jako na předního výrobce pneumatik. V Evropě téměř každé třetí vozidlo sjíždí z výrobní linky osazené pneumatikami Continental. Celosvětově společnost Continental dodává pneumatiky sedmi z deseti nejúspěšnějších výrobců elektromobilů.

Pro první výbavu elektromobilu NIO ET7 v Číně i pro čínský trh s náhradními pneumatikami byly schváleny následující produkty a rozměry:

EcoContact 6 245/50 R19 105V XL i

EcoContact 6 245/45 R20 103V XL i