Vylepšené BMW M3 od společnosti AC Schnitzer sprintuje na pneumatikách SportContact 7 značky Continental

10/05/2022
Continental_PP_SportContact_7
  • Špičková tuningová společnost AC Schnitzer z Cách obula vůz G80 BMW M3 do pneumatik SportContact 7 od společnosti Continental
  • Sportovní kupé o výkonu 610 koňských sil vyjelo s rozměrem 285/30 R 20 na přední nápravě a 295/30 R 20 na hnané nápravě

V dílně společnosti AC Schnitzer z německých Cách momentálně vzniká nejvýkonnější model M3 všech dob. Jeho výkon bude vylepšen tak, aby celkově dosahoval hodnoty 610 koňských sil (449 kW), což znamená, že tento sportovní vůz cizelovaný v souladu s heslem společnosti AC Schnitzer „Raději rychle než tvrdě“ bude schopen dosahovat rychlosti kolem 300 km/h. RS odpružený podvozek, který si pro přední nápravu vyvinula samotná společnost AC Schnitzer, umožňuje projíždět zatáčky velkou rychlostí a přitom nabídne příjemnou reakci na změnu zatížení a jemnou nedotáčivost. V důsledku toho září tento špičkový sportovní vůz z císařského města jak na závodním okruhu, tak v běžném silničním provozu. Společnost AC Schnitzer se spoléhá na to, že přesně tyto požadavky – tedy sportovně laděnou jízdu na okruzích, jako je Nürburgring, a zadržovanou sílu na běžných silnicích – přenese na asfalt právě nový model Continental SportContact 7. Tím tato společnost z Cách osadila lehké kované ráfky, a to konkrétně v rozměru 285/30 R 20 na přední nápravě a 295/30 R 20 na hnané nápravě.

„Bez sportovních pneumatik značky Continental si lze tuning automobilů představit jen těžko,“ říká Michael Schneider, vedoucí pro tuning ve společnosti Continental. „Přinášejí totiž dokonalé záběrové vlastnosti a precizní ovládání vozidla až na jeho samotné limity, hravě zvládají i rychlosti přesahující 300 km/h a s vozidly a jejich vlastnostmi jsou sladěny ve spolupráci s tuningovými firmami.“ Přední mezinárodní společnosti zabývající se tuningem automobilů, jako je AC Schnitzer, Abt, BRABUS, Klasen, Lorinser, Techart či 9ff, tedy vybavují své špičkové sportovní vozy pneumatikami z řady Continental SportContact. Tato produktová řada také přináší širokou škálu modelů pneumatik pro sportovní a vysoce výkonné osobní automobily od třídy Golf výše až po špičkové sportovní vozy jako AMG, modely Audi S a BMW M či Maserati a Porsche nebo sportovní elektromobily jako Tesla S-Type.