Pneumatika SportContact 7 získala v elitním srovnání hodnocení „vzorná“

16/05/2022
Continental_PP_SportContact7_3

Dostupná již tuto sezónu: nová pneumatika Continental SportContact 7

• Nová sportovní pneumatika Continental obdržela v testech na suchém i mokrém povrchu hodnocení „velmi dobrá“ a „dobrá“
  • Mezi konkurenty v rámci rozměru 245/40 R 19 si vysloužila označení „vzorná“
  • Tým redaktorů chválil zejména nejlepší jízdní vlastnosti, dobrou odolnost proti aquaplaningu a také krátkou brzdnou dráhu a bezpečnou jízdu na mokré vozovce

Odborníci z německého automobilového magazínu AutoBild označili ve svém srovnávacím testu letních pneumatik „Elitäres Kräftemessen“ (Elitní měření sil, vydání z 31. března 2022) novou pneumatiku SportContact 7 od společnosti Continental jako „vzornou“. Nejnovější model od výrobce z německého Hannoveru získal nejvyšší hodnocení v testovaném rozměru 245/40 R 19. Do testu byly zařazeny sportovní pneumatiky od evropských, asijských i amerických výrobců. Pneumatiky se testovaly na voze BMW řady 5.

Continental_PP_SportContact7_1

Pneumatika SportContact 7 získala v testu „Elitären Kräftemessen“ (Elitní měření sil) magazínu AutoBild hodnocení „vzorná“.

Zkušební komisaři si pneumatiku SportContact 7 pochvalovali pro „nejlepší jízdní vlastnosti, dobrou odolnost proti aquaplaningu a také krátkou brzdnou dráhu a bezpečnou jízdu na mokré vozovce“. Tato technicky vyspělá sportovní pneumatika byla na suché vozovce „ve svém živlu“ a na mokré vozovce se "těsně utkala" s dalšími dvěma konkurenty. Stejně jako oni získala v této kategorii hodnocení „velmi dobrá“. Odborníci při svém hodnocení varovali před výrobky čínské provenience, jelikož v porovnání s nejlepšími pneumatikami vykazovaly až o 20 metrů delší brzdnou dráhu za mokra, za což si odnesly hodnocení „nedoporučujeme“ kvůli „nebezpečně dlouhé brzdné dráze a nedostatečné přilnavosti na mokré vozovce“.

Continental_PP_SportContact7_2

Nejlepší jízdní vlastnosti: Pneumatika SportContact 7 je „na suchých vozovkách ve svém živlu“.

Dokonce již před konáním testu magazínu AutoBild si nová pneumatika SportContact 7 vysloužila od odborníků při porovnávání produktů nejvyšší hodnocení. Britský web „tyre reviews“ pneumatiku ohodnotil jako „vřele doporučujeme“ a web „sportauto“ pak jako „mimořádná“.

Model SportContact 7 je novým přírůstkem do rodiny letních pneumatik Continental. Tato hannoverská společnost tak má řešení pro řidiče, kteří chtějí, aby jejich sportovní pneumatika byla bezpečná, zaměřená na jízdní vlastnosti a poskytovala dlouhou životnost. V porovnání s předchozím modelem se životnost nové pneumatiky SportContact na závodní dráze prodloužila o 10 %, brzdná dráha za mokra je o 8 % kratší, brzdná dráha za sucha je o 6 % kratší a doba použitelnosti je o celých 17 % delší. Jízdní vlastnosti a přilnavost za mokra i za sucha využívají přínosů nového vývoje (test v rozměru 245/30 R 20). V rámci tohoto vývoje společnost Continental usilovala o nejvyšší úroveň kvality ve všech výkonových kritériích, aby mohla nabídnout kombinaci maximálního požitku z jízdy s nejvyšší možnou bezpečností a udržitelností v segmentu UHP pneumatik (Ultra-High Performance).