Pneumatika, která nabízí výkon i estetiku: model Continental SportContact 7 získal prestižní ocenění za design

26/05/2022

• SportContact 7 získává ocenění Red Dot a iF DESIGN
  • Mezinárodní porotu přesvědčily provedení, funkce a inovativní průmyslový design

V sektoru pneumatik se v případě estetiky pozornost automaticky zaměřuje na ráfky kol. Model Continental SportContact 7 však nyní dokazuje, že i samotná pneumatika může kromě výkonu nabídnout také zajímavý design. Tato nová sportovní pneumatika z Hannoveru získala dvě z nejprestižnějších mezinárodních cen za design – Red Dot: Product Design a iF DESIGN. „Nesmírně nás těší, že naše sportovní pneumatika dokáže zaujmout nejen fanoušky pneumatik svým vysokým výkonem, ale také odborníky na design z celého světa, kteří vyjádřili uznání našemu úsilí těmito cenami,“ s nadšením uvedl Enno Straten, vedoucí pro strategii, analytiku a marketing v segmentu náhradních pneumatik pro region EMEA ve společnosti Continental. Během vývoje se naši odborníci na design zaměřovali na tři hlavní cíle: Za prvé, vytvořit přesvědčivého nástupce předchozího modelu, protože řada pneumatik SportContact má za sebou velmi úspěšnou historii. Za druhé, použité inovace by měly být pokud možno vidět na první pohled. Za třetí, designový jazyk musí odpovídat moderním sportovním vozům.

Uznávané ocenění Red Dot za produktový design

V zájmu „nalezení dobrého designu a inovací“ se sešlo 48 členů odborné poroty Red Dot 2022 z celého světa, aby individuálně a komplexně zhodnotili všechny produkty ze 60 zemí, které byly přihlášeny do soutěže Red Dot Award: Product Design. Oceněny byly pouze ty produkty, které přesvědčily porotce svými výjimečnými kvalitami v oblasti designu – včetně pneumatiky Continental SportContact 7. Dle vyjádření poroty „oceněné společnosti svými produkty stanovují nové standardy v oblasti designu“. Dr. Peter Zec, zakladatel a CEO soutěže Red Dot, komentoval ročník 2022 těmito slovy: „Letos mě kreativita oceněných produktů opravdu ohromila. Výrobci stále přicházejí s designy, které dokážou překvapit svým provedením i funkcí, což je skutečně působivé a také chvályhodné.“

Pneumatika SportContact 7 zvítězila nad téměř 11 000 konkurenčními produkty

Sportovní UHP pneumatika získala na letošním ročníku rovněž cenu iF DESIGN a stala se tak jedním z držitelů tohoto světově proslulého ocenění za design. Toto ocenění získala v disciplíně „Produkt“ v kategorii „Automobil/vozidlo“. Ocenění iF DESIGN uděluje jednou ročně nejstarší nezávislá designová instituce na světě, iF International Forum Design GmbH. Pneumatika SportContact 7 zaujala 132 odborníků z nezávislé mezinárodní poroty zejména svým inovativním provedením a funkcí. A počet produktů přihlášených do soutěže nebyl zrovna malý: Porotci museli vítěze této prestižní ceny vybírat mezi téměř 11 000 produkty z 57 zemí.

O ocenění Red Dot

Red Dot Design Award patří mezi největší designové soutěže na světě. Přihlášené produkty soutěží ve třech disciplínách a účastníci předkládají nejen produkty, ale také komunikační materiály a strategie, identitu značky a rovněž prototypy a koncepty. „Červená tečka“ představuje mezinárodně uznávané ocenění za vynikající design. Další informace naleznete na  www.red-dot.de.

O ocenění iF DESIGN

Od roku 1954 je ocenění iF DESIGN globálně uznávané coby vyjádření mimořádného designu. Značka, jež získá ocenění iF Design, je mezinárodně uznávaná jakožto symbol špičkového designu. iF DESIGN patří mezi světově nejvýznamnější ocenění za design. Uděluje se za úspěchy ve všech disciplínách: produkt, obal, komunikační materiály a služby, architektura a interiérový design, profesionální koncept, uživatelská zkušenost (UX) a uživatelské rozhraní (UI). Všechny vítězné produkty budou uvedeny na www.ifdesign.com a také zveřejněny v aplikaci iF Design.