Mercedes-Benz třídy C je z výroby vybaven pneumatikami Continental PremiumContact 6 a EcoContact 6

30/05/2022
Continental_PP_PremiumContact_6 Kopie

Automobilka Mercedes již z výroby vybavuje modely třídy C pneumatikami PremiumContact 6 od společnosti Continental.

• Modely PremiumContact 6 (18") a EcoContact 6 (17") byly schváleny jako pneumatiky první výbavy
  • Široká řada letních, zimních i celoročních pneumatik je k dispozici rovněž u místních prodejců pneumatik

Automobilka Mercedes-Benz se rozhodla pro pneumatiky Continental také u třídy C. Aktuální modelová řada je z výroby vybavena ne jedním, ale hned dvěma modely prémiových pneumatik – PremiumContact 6 a EcoContact 6. Modely PremiumContact 6 (18") a EcoContact 6 (17") byly schváleny jako pneumatiky první výbavy.

Pneumatika PremiumContact 6 – vítěz testu letních pneumatik 2022 organizace ADAC (testovaný rozměr: 215/60 R 16 99V) – nabízí výjimečnou bezpečnost a komfort. Speciální pryžová směs běhounu, která je z hlediska záběrových vlastností pneumatiky zásadní, zajišťuje mimořádnou bezpečnost a brzdný výkon na mokru. Konstrukce pneumatiky přispívá k vysoké stabilitě při zatáčení. Speciální design s obvodovými drážkami umožňuje rychlejší reakce při handlingu a také přesnější řízení na mokrých i suchých vozovkách.

Continental_PP_EcoContact_6 (3)

Model EcoContact 6 nabízí příkladnou hospodárnost, dlouhou životnost a výjimečný brzdný výkon.

Pneumatika EcoContact 6 zaujme nejen výjimečnou hospodárností a kilometrovým výkonem, ale také špičkovým handlingem a brzdným výkonem. Profil dezénu se neustále přizpůsobuje povrchu vozovky, což zajišťuje delší životnost pneumatiky. Speciálně vyvinutá pryžová směs minimalizuje tření pneumatiky při kontaktu s povrchem vozovky. Pneumatika tak absorbuje méně energie, čímž se snižuje její valivý odpor. Model EcoContact 6 nedávno prokázal svou hospodárnost v testu letních pneumatik, který prováděl německý odborný časopis Auto Zeitung (vydání 6/22), v němž porazil devět dalších soupeřů od výrobců z Evropy, Asie i USA v disciplíně zaměřené na valivý odpor.

V mnoha zemích světa nabízí společnost Continental širokou řadu letních, zimních a celoročních pneumatik i v segmentu náhradních pneumatik – včetně modelů, které zvítězily v testech, jako např. AllSeasonContact.

Automobilky z celého světa spoléhají na společnost Continental jako na předního dodavatele pneumatik. V Evropě sjíždí z výrobní linky téměř každé třetí vozidlo na pneumatikách Continental.

Pro první výbavu u modelové řady Mercedes-Benz třídy C byly na mnoha trzích schváleny tyto produkty a rozměry:

PremiumContact 6:
255/40 R18 99Y XL / 245/40 R18 97Y XL / 225/45 R18 95Y XL