Continental a Tour de France prodlužují své partnerství až do roku 2027

13/06/2022

• Deset let trvající partnerská spolupráce založená na důvěře
  • Společnost Continental i nadále zůstává důležitým hlavním partnerem, jenž zajišťuje bezpečnost, dodavatelem pneumatik pro oficiální vozidla závodu a výrobcem plášťů pro kola cyklistických šampionů
  • Společnost Continental a pořádající organizace A.S.O mají zacíleno na další udržitelný rozvoj „Staré dámy“

Ještě dříve, než 1. července odstartuje v dánské Kodani letošní ročník Tour de France, prodlouží společnost Continental své dlouhodobé, na důvěře založené partnerství a sponzorské aktivity v závodu, a to až do roku 2027 včetně. Jako jeden z pěti hlavních partnerů a partner vítězů jednotlivých etap bude tento německý výrobce pneumatik společně s organizátorem Tour, společností A.S.O (Amaury Sport Organisation), i v nadcházejících letech aktivně formovat tento největší a nejdůležitější cyklistický závod na světě, a bude dál svým dílem přispívat k jeho bezpečné a udržitelné budoucnosti. Kromě toho se již letos ve výrobě pneumatik uplatňuje nová technologie recyklace s názvem ContiRe.Tex.

zleva: Yann Le Moënner, Directeur Général ASO, Oliver Schneider, General Manager Continental France, Enno Straten, Head of Marketing EMEA Continental Tires und Christian Prudhomme, Direktor Tour de France

Silný partner Tour de France již od roku 2017

Ředitel závodu, pan Christian Prudhomme, je z pokračování partnerství nadšený: „Společnost Continental je jedním z nejdůležitějších inovativních partnerů Tour de France, s nímž jsme si v posledních letech začali být blízcí. Jsme hrdí na to, že dalších pět let můžeme těžit z know-how odborníků Continental na technologie a udržitelnost pneumatik.“ Spolupráce prémiového výrobce pneumatik z Hannoveru se závodem Tour de France, jehož je sponzorem a bezpečnostním partnerem, se zrodila na konci roku 2017. Společnost Continental byla již v té době dodavatelem pneumatik pro oficiální vozy závodu a výrobcem plášťů, jimiž byla osazena kola cyklistických šampionů. Společnost Continental je jedním z pěti hlavních partnerů závodu již od roku 2019. „Těšíme se na úspěšné pokračování našeho partnerství. Spojují nás především mimořádně důležitá témata, jako je bezpečnost na vozovce a udržitelnější budoucnost, a právě ta jsou základem naší spolupráce založené na důvěře,“ říká Ferdinand Hoyos, jenž má na starosti aktivity společnosti Continental v oblasti náhradních pneumatik v Evropě, na Středním východě a v Africe (EMEA).