Nová Kia Niro již z výroby osazena prémiovými pneumatikami Continental

09/06/2022
  • Značka Continental dodává pneumatiky EcoContact 6 Q, PremiumContact 6 a ProContact RX jak pro plně elektrický model Kia Niro, tak i pro plug-in hybridní modely
  • V roce 2021 se sedm z deseti největších výrobců elektromobilů rozhodlo osazovat ve výrobě své vozy pneumatikami Continental

Pro svůj model Niro automobilka Kia znovu sahá po pneumatikách Continental. Německý výrobce pneumatik dodává prémiové modely EcoContact 6 Q, PremiumContact 6 a ProContact RX přímo do výroby. Pro Evropu, Střední východ a Afriku bude plně elektrická varianta modelu Niro již z výroby osazená17" pneumatikami EcoContact 6 Q. Modely HEV (hybridní elektromobil) a PHEV (plug-in hybrid) verze sjíždějí z výrobní linky na 18" pneumatikách z řady PremiumContact 6. Zákazníci v USA a v Koreji si pak pro své nové modely HEV či PHEV budou moci zvolit 18" pneumatiky ProContact RX v celoroční verzi.

Continental_PP_Kia Niro_1

Společnost Continental dodává prémiové pneumatiky pro elektrické varianty nového modelu Kia Niro

Autorská práva k snímku: Kia

Continental_PP_Kia Niro_2

V závislosti na regionu a variantě modelu získaly schválení pneumatiky EcoContact 6 Q, PremiumContact 6 a ProContact RX

Autorská práva k snímku: Kia

Pneumatika EcoContact 6 zaujme nejen svou výjimečnou hospodárností a životností, ale také špičkovými jízdními vlastnostmi a brzdným výkonem. Profil dezénu se neustále přizpůsobuje povrchu vozovky, což zajišťuje delší životnost pneumatiky. Speciálně vyvinutá pryžová směs minimalizuje tření pneumatiky při kontaktu s povrchem vozovky. Pneumatika tak absorbuje méně energie, čímž se snižuje její valivý odpor. Díky modifikovaným blokům, lamelám a bočním drážkám je u modelu EcoContact 6 Q optimalizována také hlučnost.

Pneumatika PremiumContact 6 – vítěz testu letních pneumatik 2022 organizace ADAC (testovaný rozměr: 215/60 R 16 99V) – nabízí výjimečnou bezpečnost a komfort. Speciální pryžová směs běhounu, která je z hlediska přilnavosti pneumatiky k vozovce zásadní, zajišťuje mimořádnou bezpečnost a brzdné vlastnosti na mokru. Konstrukce pneumatiky přináší vysokou stabilitu při zatáčení a zajišťuje účinný přenos bočních sil. Speciální design s obvodovými drážkami umožňuje rychlejší reakce při handlingu a také přesnější řízení na mokrých i suchých vozovkách.

ProContact RX je celoroční silniční pneumatika, která klade důraz především na trakci a brzdný výkon na suché i mokré vozovce. Precizní odezva na řízení zajišťuje špičkové jízdní vlastnosti.

Continental_PP_EcoContact_6_Q

Díky modifikovaným blokům, lamelám a bočním drážkám má model EcoContact 6 Q optimalizovanou hlučnost

Pneumatika PremiumContact 6 zajišťuje nejen výjimečnou bezpečnost a brzdné vlastnosti na mokru, ale také vysokou stabilitu při zatáčení

ProContact RX je celoroční silniční pneumatika, která nabízí výjimečnou trakci a brzdný výkon na suché i mokré vozovce

V mnoha zemích světa nabízí společnost Continental pro elektromobil Kia Niro široký sortiment dalších letních, zimních a celoročních pneumatik i v segmentu náhradních pneumatik – včetně modelů, které zvítězily v testech, jako např. AllSeasonContact.

Automobilky z celého světa spoléhají na společnost Continental jako na předního dodavatele pneumatik. V Evropě sjíždí z výrobních linek téměř každé třetí vozidlo na pneumatikách Continental. Společnost Continental dále posiluje svoji pozici dodavatele pneumatik pro plně elektrická vozidla. Například v roce 2021 se sedm z deseti největších světových výrobců elektromobilů rozhodlo využít jako produkty originální výbavy právě pneumatiky od tohoto výrobce, který se může pochlubit vysokou úrovní technologické odbornosti.

Pro výrobní výbavu u modelové řady Kia Niro byly na příslušných trzích schváleny tyto produkty a rozměry:

Region EMEA: EcoContact 6 Q 215/55 R17 94V

Region EMEA: PremiumContact 6 225/45 R18 95V XL FR