Do začátku Tour de France zbývá už jen pár dní – a Continental u toho bude

23/06/2022

• Zanedlouho se rozjede 109. ročník nejvýznamnějšího etapového závodu v cyklistice
  • Oficiální vozidla Tour budou opět vybavena prémiovými pneumatikami Continental
  • Svůj debut má udržitelná technologie ContiRe.Tex

Už za pár dní se rozjede největší a nejslavnější cyklistický závod na světě. 1. července se v dánské Kodani postaví 176 profesionálních jezdců zastupujících celkem 22 týmů na start 109. ročníku Tour de France. Jako jeden z pěti hlavních partnerů akce představuje začátek Tour pro Continental speciální příležitost. Úspěšné partnerství mezi Continentalem a Tour de France bylo nedávno prodlouženo do roku 2027. „Jsme nesmírně hrdí na toto partnerství a jsme potěšeni, že budeme v příštích pěti letech pokračovat v úzké spolupráci s Tour na její cestě.“ říká Enno Straten, vedoucí strategie, analýzy a marketingu společnosti Continental Tyres EMEA.

© A.S.O.

Tour letos navštíví čtyři země

Letošní Tour de France bude rozdělena do čtyř zemí – více než v kterémkoli ročníku závodu od roku 2017. Úvodní etapa se bude konat v hlavním městě Dánska, desáté a nejseverněji položené zemi, která kdy hostila start Tour. Po třech etapách mezi Severním mořem a Baltským mořem zamíří Tour do Francie, kde protne osm regionů a 29 departementů. Na trase jsou také zajížďky do Belgie a Švýcarska, než se peloton vydá k domovu a velkému finále na Avenue des Champs Élysées. Jezdci budou muset absolvovat celkem 21 etap: šest rovinatých, sedm kopcovitých, šest horských s pěti cíli na vrchol a dvě individuální časovky.

Itinerář představuje náročnou výzvu nejen pro jezdce, ale také pro stroje a materiály a celou flotilu Tour, včetně oficiálních vozů Tour. Ty budou letos opět vybaveny pneumatikami Continental – PremiumContact 6 a EcoContact 6 Q – s cílem zajistit optimální výkon pneumatik. Jak dodává Enno Straten: „Jsme nadšeni, že můžeme poprvé přinést naši technologii ContiRe.Tex na Tour s pneumatikami EcoContact 6 Q a PremiumContact 6. Jedná se o první sériově vyráběné pneumatiky vyrobené s použitím recyklované polyesterové příze z použité PET materiály."

Continental zde shromáždil více informací o Tour de France 2022, trase a týmech, plus fascinující informace o pozadí a rozhovory.