Pneumatiky Continental s polyesterem vyrobeným z recyklovaných PET lahví jsou nyní dostupné v celé Evropě

22/06/2022
  • Pneumatiky Continental s technologií ContiRe.Tex si nyní mohou objednávat prodejci po celé Evropě
  • PremiumContact 6, EcoContact 6 a AllSeasonContact v pěti rozměrech jsou vybaveny udržitelnou technologií ContiRe.Tex

Pneumatiky Continental obsahující polyester vyrobený z recyklovaných PET lahví jsou nyní k dispozici všem prodejcům v Evropě. Continental uvedl do sériové výroby v dubnu 2022 tzv. technologii ContiRe.Tex, která dokáže zcela nahradit konvenční polyester v kostře pneumatiky. V současné době nabízí prémiový výrobce pneumatik tři modely v pěti rozměrech, každý s polyesterem vyrobeným z recyklovaného PET láhve: PremiumContact 6, EcoContact 6 a celoroční pneumatika AllSeasonContact.

V září 2021 Continental poprvé odhalil speciálně vyvinutou technologii ContiRe.Tex. Využívá polyesterovou přízi, která se získává z použitých PET lahví bez jakýchkoli mezichemických kroků a není nijak jinak recyklována. Díky tomu je technologie mnohem efektivnější než jiné standardní metody zpracování PET lahví na vysoce výkonné polyesterové příze. Láhve použité pro technologii pocházejí výhradně z regionů bez uzavřené recyklační smyčky. Sada standardních pneumatik pro osobní automobily využívá materiál z cca 40 recyklovaných PET lahví. Pneumatiky s technologií ContiRe.Tex mají na bočnici speciální logo („Obsahuje recyklovaný materiál“).

Aktuálně dostupné produkty a rozměry s ContiRe.Tex:

PremiumContact 6

EcoContact 6