Mercedes sází na pneumatiky Continental pro plně elektrický model EQB

24/06/2022
Continental_PP_EQB1

Mercedes se rozhodl pro pneumatiky Continental pro plně elektrický vůz EQB. Autorská práva k obrázkům: Mercedes-Benz

• Mercedes schválil jako originální výbavu modely EcoContact 6 a WinterContact TS 850 P
  • Continental dodává pneumatiky ex works sedmi z deseti nejúspěšnějších výrobců elektromobilů na světě

Mercedes se rozhodl pro prémiové produkty společnosti Continental, kterými vybaví své nové plně elektrické SUV z rodiny EQ. Nový model EQB bude sjíždět z linky na pneumatikách EcoContact 6 v rozměru 19 palců. Mercedes nabízí z výroby také vysoce bezpečné zimní pneumatiky Continental: WinterContact TS 850 P.

Letní pneumatika EcoContact 6 se vyznačuje nejen vynikající energetickou účinností, ale také vynikající ovladatelností a brzdným výkonem. Continental snížil valivý odpor pneumatiky EcoContact 6 o 15 % ve srovnání s předchozím modelem. Speciálně vyvinutá pryžová směs minimalizuje tření při kontaktu pneumatiky s povrchem vozovky, což znamená, že pneumatika absorbuje méně energie a následně se snižuje valivý odpor. Pneumatika EcoContact 6 nedávno předvedla svou energetickou účinnost v rámci testu letních pneumatik pořádaného německým odborným časopisem Auto Zeitung (číslo 6/22), v němž v testu valivého odporu porazila devět dalších pneumatik evropských, asijských a amerických výrobců. Kromě toho pneumatika nabízí také vynikající stabilitu v zatáčkách i při vysokých rychlostech. Profil běhounu se neustále přizpůsobuje povrchu vozovky, což zajišťuje delší životnost pneumatiky.

Zákazníci Mercedesu EQB se mohou také rozhodnout pro odpovídající zimní pneumatiky hned při objednávce. Zde Continental nabízí pneumatiky WinterContact TS 850 P. Dezén této řady pneumatik má četné bloky a podélné lamely, které zajišťují lepší trakci a krátkou brzdnou dráhu na sněhu a mokré vozovce.

Continental_PP_EQB2

EcoContact 6 byl speciálně vyvinut pro nízkou spotřebu paliva a vysoký kilometrový výkon. Autorská práva k obrázku: Mercedes-Benz

Pneumatiky Continental s technologií runflat pro další bezpečnou jízdu

Pneumatiky WinterContact TS 850 P pro Mercedes EQB jsou standardně dodávány s technologií runflat Continental, která je volitelně k dispozici i pro EcoContact 6. V případě poškození pneumatiky zabraňuje zachycení bočnice mezi vozovkou a ráfkem, v takovém případě může pneumatika sklouznout. Řidiči tak mohou pokračovat v jízdě až 80 kilometrů do servisu.

Výrobci automobilů po celém světě spoléhají na společnost Continental jako na předního dodavatele pneumatik. V Evropě téměř každý třetí automobil sjíždí z montážní linky vybaven pneumatikami Continental. Continental dodává pneumatiky ex works sedmi z deseti nejúspěšnějších výrobců elektromobilů na světě.

Pro Mercedes EQB byly v mnoha zemích schváleny následující produkty a rozměry jako originální výbava:

EcoContact 6, 235/50 R19 103T XL

WinterContact TS 850 P SSR, 215/60 R18 102T XL